Terug naar IN G

Klik op de afbeelding hier links om terug te gaan naar de startpagina.
Een belangrijke beslissing

Omdat we een belangrijke beslissing moeten nemen verplaatsen we ons in onze gedachten naar de toekomst.
Waar zijn we dan en zijn we dan waar we echt willen zijn?

De beslissing die we gaan nemen is: Willen we echt dit huis / Durven we het - na het rapport over de bouwkundige keuring - aan toch door te gaan?


In onze gedachten wonen wij in 2027 natuurlijk nog steeds op nummer 6 (het getal van ‘balans’) in de Geleense straat die de naam draagt van de grote professor die in 1902, nu 125 jaar geleden, de Nobelprijs kreeg voor zijn onderzoek naar de invloed van magnetisme op stralingsfenomenen, Professor Pieter Zeeman. We zijn al snel heel vertrouwd geworden met al onze buren en vooral ook met de twee mannen in het ook door Wendy verkochte huis, achter onze achtertuin. Ze passen altijd op ons huis als we langer weg zijn en natuurlijk doen we dat ook voor hen. Wendy en Guus komen rond de kerst altijd een keertje bij ons eten, net als de ‘oude Mannens’ die nog steeds in Sittard wonen en die we nog regelmatig zien. Het is ook altijd leuk de ‘jonge Mannens’ te zien, die in het huis van hun jeugd natuurlijk nog altijd welkom zijn. Geen zorg: het Tracey-eiland dat we van jullie kregen is er nog steeds. Natuurlijk! Maar er is in al die jaren toch al wel het een en ander veranderd …. want het huis heeft veel van onze Aandacht gekregen.

In het atelier-gedeelte van de grote multifunctionele ruimte zijn al heel wat doeken geschilderd tijdens de vele workshops en één op één. In de warme tijd met de ezels in het traphuis van de tuin met de verrukkelijke geuren van de overhangende bougainville rondom. Heel wat cursisten kwamen al via de zijkant binnen voor de trainingen over excel, over de tzolkinkalender en vooral de laatste jaren ook over Human Design.

Het zwembad en de zwemtrap zijn er nog steeds maar de zwemtrap is iets langer gemaakt en komt nu helemaal tot op bodem. Het zwembad zelf is verborgen onder een in twee delen over elkaar heen schuivende vloer. De schuifpui is nu gelukkig van triple glas en van vocht achterin is geen sprake meer. Lijkt de multifunctionele nu toch iets kleiner en waar is toch dat raam ‘au noir’? Niet verder vertellen maar één van de boekenkasten achterin, is de geheime deur naar het achterste gedeelte. Het is gewoon opslag (rommel) maar wel leuk weggewerkt.

Ook gezien dat het veel lichter is geworden? Met het beter isoleren van het dak en de wanden is in 2022 ook maar gelijk een lichtkoepel geplaatst en dat is echt zo’n goede ingreep geweest!

Gelukkig hebben we foto’s van alles. Ik blader met Frans door het digitale fotoboek en geniet opnieuw van alle ‘processen’. Oh ja, die carport. Wat zijn we er blij mee. Het was echt wel wat Roel toen zei: 'Het is een groot huis en dat betekent dat je ook groot moet uitgeven'. We hebben het nieuwe dak nu iets af laten lopen en vangen zo ook het regenwater op voor het besproeien van de tuin. En dankzij de zij-uitgang vanuit de kleine garage naar de carport, kunnen we steeds heel gemakkelijk de caravan laden!

We bladeren nog even verder. Oh ja. De bouw van de lift! Dat was wel even een hele heftige klus maar hij is er en hij stopt op ½, BG, - ½ én -1! Oh en kijk: daar is dat gat in de parketvloer voor het opbergen van de kerstspullen in de ‘dancing’. En oh kijk hier: de nieuwe keuken. “Ik ben toch zo blij dat ik heb volgehouden dat die deur naar de hal niet weg mocht”, zeg ik. Frans glimlacht.