Op 1 juni 2022 kochten we ons huis in Geleen!
Via dit blog delen we onze avonturen.


2023

26/1: Leon Rademackers van 'Lera' legt de laatste hand aan nieuwe badkamer van Sani4all. Zaterdag is de kit droog en kunnen we de badkamer in gebruik gaan nemen!


Lopende zaken

Studeerkamer
Plafond van Agnesplaten: gereed! Vloer van underlaymentplaten: gereed! Isolatie buitenmuur: gaande.

Dak
Nog steeds is lage dak nog niet helemaal af. In de hoek bij de keuken moet nog wat gemetseld worden, dan kan de laatste daktrim erop en is het dak gereed. De dak van de carport en het zwembaddak moeten nog.

Onze kerstkaart

En de tekst

Dit jaar maakten en verzonden we onze kerstkaarten via Kaartje2Go .

In de tekst sluiten we een beetje aan op de 'plannen' die we op onze Kerstkaart van 2021 deelden.

En dan wordt het nu toch wel hoog tijd ...

eindelijk (weer) eens deze site bij te werken. We hadden het zooo druk dat er van dat bijwerken de afgelopen maanden niet veel kwam.

We hebben veel foto's gemaakt en ook wat filmpjes die we hier graag willen delen. Onder andere over alle perikelen rond het dak, over het plaatsen van de 40! zonnepanelen, over het vergroten van de keuken, over de plaatsing van de zwembadvloer, enz.

Hoi, Hai, Houdoe (brabants), HAIE (limburgs) en WELKOM op deze 'even-delen-site' voor wie ons via dit 'blog' wil volgen.

De G-sleutel staat op iedere pagina; een klik erop brengt je terug naar deze startpagina.

Tjitse Boersma / Frans van Fraijenhove / ORAVANTE, per 1/6: Professor Zeemanstraat 6, 6164 BJ Geleen, tjitsefrans@gmail.com

Op 4/2 zagen we het huis voor het eerst in het echt. Op 28/2 werd ons eerste bod geaccepteerd; op 17/3 om 11:55 accepteerden we - na het bouwkundig onderzoek en ons aangepaste bod - het tegenvoorstel; op 21/3 tekenden we het koopcontract en ...

vanaf 1 juni 2022 (transport bij de notaris) zijn we ons huis in Geleen gaan omarmen, genieten en openen.

Verkocht aan ons!

Rechtsboven op de

startpagina van

Oravante

zie je de letters ING van het woord COACHING. Verborgen in het wit, onder de lijnen, ietsje schuin onder de G staat een onzichtbare hyperlink naar deze pagina.
Even bewegen met je muis tot je linksonder oravante/g ziet en klikken. Zo vind je deze verborgen pagina's gemakkelijk(er) terug.

B LOG boek

5 september 2022:

Even snel in een note(n)dop!


Op z'n Paasbest (17 en 18 april)

Hogere vraagprijs!

Bekeken en bewaard

8/4: Ons huis staat op Funda!

4/4: Fotoshoot in Den Haag voor Funda / Katja (eigenaar Geleen) is vandaag jarig en ontvangt van ons een heliumballon en een kaart.
28/3: Verhuizer VanderGeest vult de eerste opslagcontainer (32 kuub)

Een geweldige verhuizer!

.
25/3: OtoLift verwijdert de traplift.
21 /3, 13:30: Geleen: Tekenen koopcontract / Taxatie door Etienne Erkens / Verder onderzoek dak
17/3, 11:55 "We gaan accoord met het tegenvoorstel."

Een geweldige makelaar!

17/3, 10:30: Verkoopopdracht Den Haag voor Marco Sark van Fastgoed.
16/3: Een belangrijke beslissing.
15/3: Het tegenvoorstel.
14/3: Aangepast bod.
8/3: Geleen: Bouwkundige keuring.
7 - 11 /3: Den Haag: Het parket wordt gelegd.
1 - 4 /3: Den Haag: Witten en verven begane grond en eerste etage.
28/2: "Hierbij bevestigen we dat er overeenstemming is bereikt voor de koop van de Prof. Zeemanstraat 6 te Geleen. "
24/2: We doen een bod met twee ontbindende voorwaarden. 1) een bouwkundige keuring waarbij we € 5.000 accepteren aan directe kosten; 2) dat we ons eigen huis kunnen verkopen. Deze tweede voorwaarde wordt ingegeven door de start van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïene / mogelijk effect op de huizenmarkt.
21/2: "Na overleg met verkoper kan ik laten weten dat de termijn voor uitbrengen van het bod verlengd is naar a.s. donderdag 24-2 16.00 uur.

Warm aanbevolen!


15/2: We vragen uitstel. Op 18/2 hebben we nog niet alle offertes binnen voor de aanpassingen die we zouden willen realiseren.
15/2: "Indien u een bod wilt uitbrengen op het pand verzoeken wij u dit bod uiterlijk a.s. vrijdagmiddag, 18-02-2022 vóór 14.00 uur via mail aan ons kenbaar te maken. Vervolgens maakt verkoper balans op en zal hij z.s.m. kenbaar maken of en zo ja aan wie hij het pand gunt. Verkoper kiest vanzelfsprekend voor de kandidaat met het beste bod en die de meeste zekerheden kan bieden. Mocht iemand nogmaals willen gaan kijken dan vernemen wij dat graag zo spoedig mogelijk."
8/2: Allereerste bezichtiging Geleen met Govert ('onze' architect) / Eerste kennismaking met Makelaar Wendy Steijns.
4/2: We maken een afspraak voor de bezichtiging.
31/1: Boom (10 meter hoog, 30 jaar oud) in de voortuin: om. "Dit is onze 15e vandaag', zegt de Brandweerman.

2021

10/12: Toch maar even de postzegels geplakt en de kaarten op de bus gedaan. Dit is wat we schreven (behalve aan onze buren):
10/12: WATERSCHADE ...
10/12: De kerstkaarten zijn klaar. "Eindelijk ! weer eens een kerstkaart met wat meer tekst ....." Nog even postzegels halen en boodschappen doen.

Witte was

Weleens gehoord van de WWFT oftewel de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme?

"Deze woning wordt door u aangekocht zonder ontbindende voorwaarden voor wat betreft financiering, hetgeen volgens de wet wordt aangemerkt als een ongebruikelijke transactie.

In het kader van de wet WWFT (Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme) dienen wij u in dit geval te vragen hoe, dus uit welke bron, u de aankoop van de woning gaat financieren. Kunt u ons in antwoord op deze mail kort, zonder in details te hoeven treden, laten weten hoe (bijvoorbeeld uit spaargeld, eigen vermogen, erfenis) de financiering van de woning geëffectueerd wordt en of u de transactiesom per bank zult overmaken?

Indien wij geen antwoord van u krijgen op dit verzoek , dan zijn wij wettelijk verplicht van deze transactie een melding te maken bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.

Wellicht komt deze vraag ongebruikelijk op u over. Indien u dit als vervelend ervaart dan bieden wij hiervoor onze excuses aan, echter schrijft de wet (en de flink toegenomen controles op de naleving van de wet) ons deze vraag aan u voor. Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk met uw berichtgeving om.

Graag vernemen wij uw reactie, mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen."

In het B LOG boek vind je chronologisch het laatste nieuws bovenaan. We hebben het boek achteraf gevuld vanaf december 2021 en op nog lang niet alle avonturen (hoeft ook niet) staat een hyperlink. Die hyperlinks komen vast nog wel en hieronder houden we dat bij.

In de maak

  • de bouwkundige keuring
  • boom om
  • de Waterschade (filmpjes) [aan het ontstaan, 3/4]

Van Funda

Hier de link naar het huis op Funda.

www.funda.nl/koop/geleen/huis-42699568-prof-zeemanstraat-6/

Omdat huizen na de verkoop op een gegeven moment niet meer op Funda staan, helemaal onderaan links naar onze eigen pagina's met de van Funda gekopieerde foto's, teksten en kenmerken.

Pieter Zeeman

Pieter Zeeman (Zonnemaire, 25 mei 1865 – Amsterdam, 9 oktober 1943) was een Nederlands natuurkundige en Nobelprijswinnaar.

In 1896 startte hij als vervolg van zijn promotieonderzoek aan het kerreffect een onderzoek naar het effect van magnetische velden op licht en ontdekte wat nu bekendstaat als het zeemaneffect , waarover hij in 1897 publiceerde in Nature en andere belangrijke tijdschriften. Dit effect behelst het verschijnsel dat spectraallijnen van een atoom dat vanuit een aangeslagen toestand licht uitzendt zich opsplitsen bij de aanwezigheid van een sterk magnetisch veld.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Zeeman

Oravante; startpagina

Inhoudsopgave aparte pagina's