The only way out is in

"Pijn, plezier, geluk, genot, kwelling, het gebeurt allemaal vanbinnen. Alle ervaringen zijn voor honderd procent door jezelf gecreëerd. Je gedachten, je emoties – alles is zelfgemaakt. Dus de oplossing voor alle problemen moet je niet zoeken buiten jezelf, maar vinden in jezelf.” Zoals hij het in het Engels zegt, klinkt dat nog veel pakkender: The only way out is in.

Bron: www.happinez.nl/groei/oplossing-in-jezelf-sadhguru/

De Adelaar
& De Condor

.. is de titel van een boek van Jonette Crowley. Het boek heeft ook een ondertitel: Een waar verhaal van een onvoorziene mystieke reis.

Ik kreeg dit boek als geschenk van mijn vriendin Henny op zaterdag 10 juli 2021. Dat was na een middagje fietsen met veel regen en veel schuilen.

Er staat heel veel in dit inspirerende boek. Zoveel dat ik het gevoel had (op Rode Slang - Toon 4 op de Tzolkinkalender) dat ik over ZIJN een aparte pagina te willen maken. Deze pagina dus.

Met citaten, linkjes, eigenlijk weer pareltjes, maar dat vooral over z.n.

Drie

Drie letters / Drie getallen:

En zie hier een plaatje van de Stelling van Pythagoras:

Mooi.

"Op dat moment besefte ik dat verlichting niet wordt verdiend, geleerd of gegeven. Het wordt gekozen."

[De Adelaar & De Condor, pagina 89]


Laat

He showed them the key of the gods and a ritual was performed with the conclusion of a magical occurrence initiated by the golden disk which opened the portal, and according to the legend blue light did emanate from a tunnel inside. The priest Aramu Maru handed the golden disk to the shaman and then passed through the portal "never to be seen again".

Gateway

Ook Mooi (en kleurig).

Z.N

Een Z en een N en een puntje ertussen.

En op dat puntje kan van alles staan.

Als ik naar de klinkers kijk, dan past de E, maar ook de I en ook de O.

Twee klinkers kan ook: IE, OE, ... !

En wat denk je van de IJ?

Dit deel van mijn site, gaan vooral over ZIJN. Over bewust-zijn, over zen zijn, zin-geving, zon-nekracht.


Zoen, zien, zin in!

Om Mani Padme Hum

Laat de mantra je op de vleugels van klank meenemen de berg in, Ama Dablam. Er is daar een sterrenpoort in de vijfde dimensie.

[De Adelaar & De Condor, pagina 68]

Deze afbeelding is ingelijst in een dikke zwarte lijst, die ik jaren geleden al kocht in een kringloopwinkel in Rijswijk. Op de een of andere manier versterkt dit beeld mijn bewust-zijn.