Hans Peter Roel schreef een aantal boeken waaronder:

KI - Kracht van binnenuit

"In dit spannende en aangrijpende boek 'Ki' maken we kennis met een gestresste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen vastloopt. Om een burnout te voorkomen is een drastische omslag noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eeste westerling kennis met de universele kracht Ki."

Wat is Ki?

Ki is de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Ki is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om in je kracht te komen. Ontdek de vier Ki-principes, die werkzaam, voelbaar en overtuigend zijn. Je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die in je huist.

Ki-centrum


Principe 1

Aandacht in je Ki-punt . Het Ki-punt bevindt zich drie platte vingers onder je navel. Laat je aandacht, ademhaling en je gewicht in dit punt rusten. Adem in via dit punt en uit via dit punt en voel de energie stromen.

Principe 2

Ontspan volledig. Stel je voor dat je een groot stuk bevroren ijs bent. Voel die spanning in je lichaam en stel je daarna voor dat, deze spanning, van je af smelt.

Principe 3

Houd het gewicht aan de onderkant. Het gevecht met de zwaartekracht moet je niet aangaan. Het kost je veel energie en je wint dit nooit. Daarom hoort het gewicht ook aan de onderkant thuis. Als je zit, voel het contact tussen de zitting en je billen. Bij het slapen probeer je als het ware te verzinken in je matras.

Principe 4

Ki naar buiten laten stromen. Je kunt je voorstellen dat je arm een brandslang is waardoor er oude Ki wegstroomt. Steek je arm schuin naar voren en stel je voor dat er door je arm een sterke waterstroom naar het oneindige spuit. Je zult vanzelf gaan voelen dat er een Ki stroom in je lichaam op gang komt.