Egoloosheid


Van EGO naar ESSENTIE

is een boek van Barbara Marx Hubbard, met als ondertitel '10 stappen naar de universele mens'.

Er zal een nieuw type mens ontstaan: de universele mens, die via het hart verbonden is met het leven in zijn totaliteit, zich bewust ontwikkelend en strevend naar het samen bouwen aan een nieuwe wereld. Hij heeft zich getransformeerd van het afgescheiden, ego-gebonden zelf tot een dieper zelf dat een directe uitdrukking is van de Bron.

Rob Buizer

Op Facebook las ik zomaar ineens dit berichtje van Rob Buizer onder het prachtige plaatje waarin de E van EGO achterblijft voor een GO!

Een paar fragmenten uit zijn bericht:.

Begin juli [2019] ben ik begonnen met het schrijven van een boek, ondertussen zit ik op pagina 160. Het hoofdstuk over ego zojuist afgerond.

Door de verhoging van het bewustzijn mogen en kunnen we steeds meer leven vanuit ons voelen in plaats vanuit het ego. Waar we waren, waar we zijn en waar we naartoe gaan! Daar gaat het boek over.

...

Ik heb afgelopen maanden veel mooie en bijzondere mensen mogen spreken in verband met onderwerpen in het boek. Psychiaters, klokkenluiders, veranderkundigen, redacteurs, schrijvers, politiemensen, jeugdwerkers, ego deskundigen en noem maar op.

Het ego: Doordat bewustzijn afgelopen 50 jaar, in het bijzonder sinds 2012, collectief, all over the world, is verhoogt is het ego bij een steeds groter deel van de mensen steeds meer gaan zakken. Het oude denken is veelal egoisch, het nieuwe denken vooral vanuit het voelen. Ego en jouw denken is in hoofdzaak bezig met verleden en toekomst, maar niet met het hier en nu. 97% van jouw gedachten zijn nutteloze en repeterende gedachten, is gebleken uit onderzoek. Het ego: Een erg mooi, boeiend en interessant onderwerp!! Hoe dit werkt, wat je er mee kan, welk gevaar er in schuilt en hoe je er los van kan komen!