De helende reis

is een boek van Brandon Bays.

In haar boek (in het engels 'The Journey) helpt ze je op weg jezelf op celniveau te helen.

Op de site kun je de engelstalige versie van haar boek gratis downloaden. Er staat ook een aantal geleide meditaties.Een fragment (pagina 144 van mijn eerder uitgave):

Ik heb het niet over het soort meditatie waarbij je je richt op een mantra zonder woorden. Ik heb het ook niet over het soort meditatie waarbij je je geest richt op sensaties in je lichaam. Vaak denk ik dat mensen die mediteren een tranceachtige staat verwarren met de vrijheid waar ik het nu over heb. Waar ik het over heb is absoluut niet slaperig. Het is niet afstandelijk of ver weg of suf of zombieachtig. Het is de essentie van wakker zijn. Het is alert, scherp en zindert van het leven. Het is kristalhelder, puur en je voelt je verbonden met alles. Je bent alles.

Nog een fragment (pagina 201 en verder):

Stel je nu voor dat je voor een spaceshuttle staat. Het is een heel bijzonder voertuig ... het kan je naar ieder deel van je lichaam vervoeren, hoe klein of groot dan ook - en het weet precies waar het heen moet. / ... / Stap uit de shuttle, pak de zaklantaarns. Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het aan onder je voeten? .... Is er een gebied dat je aandacht trekt? Hoe ziet het eruit? Ga ernaar toe en ga er naast staan. Hoe voel je je? ... Probeer te voelen hoe oud je je voelt en waar je bent. Wie is er nog meer? Heeft die ander of hebben die anderen te maken met bepaalde herinneringen of een reeks herinneringen?


> De site van The Journey