"Je bent niets meer waard, zegt het stemmetje"

Incest

Het is zaterdag 21 maart 2020: de allereerste aflevering van HipHop Stars wordt uigezonden op NPO-1.

Karin Bloemen rapt over de tijd waarin ze werd misbruikt

tv21.03.2020 | 07:56 UUR | Indra Jager

Zangeres Karin Bloemen heeft samen met rapper Jay Jawson een rapnummer geschreven over de misbruik in haar jeugd. Het resultaat is vanavond te horen in het nieuwe tv-programma Hiphop Stars van BNNVARA op NPO 1.

Acht bekende Nederlanders vormen voor dit programma hun persoonlijke verhaal om tot een rapnummer. Een coach die zijn sporen al in de hiphopwereld heeft verdiend, helpt hen daarbij.

Bloemen is incestslachtoffer, vertelt ze in de eerste aflevering. Ze werd misbruikt van haar zevende tot haar viertiende. “Ik heb er lang over gedaan om mijn leven weer op te kunnen pakken. Ik vind het superbelangrijk de jeugd een hart onder de riem te steken en te leren dat we moeten praten, want als je niet praat, dan bescherm je de dader. Dat wil ik in dit liedje naar buiten laten komen.”

“Je moet praten, vertellen, aanwijzen wie het is, je moet de waarheid spreken”, is haar advies aan slachtoffers van seksueel misbruik. “Terwijl dat natuurlijk doodeng en bedreigend is, want die angst is uitermate groot als het gaat om je professor, je leraar, je vader, je oom, je broer. Dan wordt het echt heftig, maar toch moeten we het proberen. Het leven is het waard om voor te knokken.”

Citaat: https://www.linda.nl/nieuws/tv/zangeres-karin-bloemen-rapt-over-de-tijd-dat-ze-werd-misbruikt/