Ik mag hier zijn

Splinter Chabot

Confettiregen

Wat een Intimiteit met Wobie in dit boek en wat een Proces! Het kan vele jeugdjaren duren voor je bent waar je echt wilt zijn. En daar van jezelf ook MAG zijn!

Fragment pagina 333: "DWDD (De wereld draait door) begon. Op de kruk zat Matthijs van Nieuwkerk, naast hem Marc-Marie Huijbregts. Hij wilde het hebben over het nieuws van die dag. De details weet ik niet meer, maar het was voor hem een persoonlijk onderwerp en dat bleek het voor mij ook te zijn.

...

'Laat ik één ding zeggen, ja, laat ik één ding zeggen, tegen al die jonge meisjes en al die jonge jongens die thuis zitten te twijfelen, die niet goed weten wie ze zijn, wat ze zijn of wie ze leuk vinden . Laat ik één ding zeggen, speciaal tegen hen. Het wordt beter! Het. Wordt. Beter. Houd moed! ....'"

Achterflap: "In Confettiregen groeit Wobie op in zijn eigen glitter- en confettiwereld.. Thuis lijkt alles een sprookje. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Confettiregel is het dagboek van die worsteling: een ontwikkeling naar een leven vol liefde. En confetti!"