Siddartha, de veerman, zet je over van de ene naar de andere oever.

Dat duurt even en tijdens de overtocht (tijdens de reis / de 'coaching') luistert Siddartha.

Hij luistert naar wat je hem vertelt, maar hij luistert ook naar het water van de rivier .... en deelt met je wat hij hoort.

Ben je op zoek naar Veerkracht en kun je daarbij wel een Veerman gebruiken?

Een fragment uit het boek 'Siddartha', pagina 114-115:

'Heb jij,' zo vroeg hij eens, 'heb jij ook van de rivier het geheim geleerd dat de tijd niet bestaat?'

Over Vasudeva's gezicht gleed een lichte glimlach.

'Ja, Siddartha,' zei hij. 'Dit is toch wat je bedoelt, dat de rivier overal tegelijk is, aan de bron en aan de monding, bij de waterval, bij het veer, bij de stroomvernelling, in de zee, in de bergen, overal tegelijk, en dat er voor hem allen heden bestaat, niet de schaduw van het verleden, niet de schaduw van de toekomst?'

'Dat is het,' zei Siddharta. 'En toen ik het eenmaal wist, bekeek ik mijn leven en dat was ook een rivier, de jongen Siddhartha was alleen maar door schaduwen gescheiden van de man Siddharta en van de grijsaard Siddharta, niet door iets werkelijks. En ook Siddhartha's vroegere geboorten waren geen verleden en zijn dood en terugkeer naar Brahma geen toekomst. Niets was, niets zal zijn; alles is, alles is wezenlijk en heden. '

Siddartha sprak verrukt, het inzicht had hem gelukkig gemaakt. O, was immers niet al het leed tijd, was niet alle zelfkwelling en angst tijd, en was niet al wat moeilijk en vijandig was in de wereld overwonnen zodra je de tijd had overwonnen, zodra je de tijd kon wegdenken?

Ik coach niet.

Nee, ik coach niet. Ik heb weleens gedacht dat ik een coachingspraktijk zou willen opzetten, maar ik voel me vooral een lichtwerker met onvoorwaardelijke liefde die ook af en toe een soort van coaching doet.

In mijn 'gewone' werk (drie dagen per week) doe ik op dit moment bedrijfseconomische ondersteuning én 'coach' ik als het zo uitkomt. Daarover staat niets in mijn functie-omschrijving. Want dat 'coachen' gaat eigenlijk vanzelf en op vaak onverwachte momenten.

Als je me zou willen ontmoeten en het zou willen hebben over iets wat voor jou (erg) lastig is of nogal 'een dingetje' wordt, dan ben je van harte welkom. Maar ook zonder een vraag, ben je van harte welkom voor een ont-moeting. Als je voelt dat je zou willen afspreken, mail dan.

Ik luister, vraag mogelijk iets of vraag 'door' en ik reageer. Met woorden, door ons samen in één van mijn Parels te verdiepen of door samen met jou in één van de vele Systemen te duiken. Bijvoorbeeld de Tzolkinkalender, kan je veel houvast bieden bij de vraag hoe je komt waar je echt wilt zijn.

Mijn aandachtgebieden zijn o.a. hartkracht, talenten, structuur, passie, transformatie, overgave/regie, universaliteit, binding/vrijheid, burnout, levenslust / levenseinde. Ik kan ook prikkelend reageren. Ik zeg dan bijv. 'Wat een getut', om los te maken wat er is.

Een overtocht kost niets of wat jij er voor wilt geven. Tijd is niet kostbaar: jij bent kostbaar! Oravante staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dus als je wilt kan ik ook een rekening voor je maken..

Tot een overtocht?

Licht en Liefde, Tjitse Boersma ( Den Haag/Doetinchem of waar dan ook)